lørdag 28. juli 2012

To konferanser i Korea: ICME og HPM

I sommer har jeg nesten ikke rukket å ta ut noe ferie, for jeg har vært på to konferanser. Først den store ICME-konferansen i Seoul (International Conference on Mathematics Education, med cirka 3000 deltakere). Deretter den langt mer oversiktlige HPM-konferansen i Daejeon, som handler om forholdet mellom matematikkhistorie og undervisning.


Jeg hadde et foredrag og ledet en diskusjonsgruppe i Seoul, mens i Daejeon hadde jeg bare en workshop. Alt sammen gikk bra, etter min egen neppe uhildede vurdering. Og jeg trivdes godt på begge konferansene - men det er ikke til å komme fra at HPM er koseligere. På ICME kjente jeg sikkert 30-40 av deltakerne, men likevel hendte det at jeg gikk fra ett foredrag til et annet uten å møte noen jeg kjente i pausen. På HPM kjenner jeg de fleste, og da blir det hele mer sosialt. Eller for å si det på en annen måte: På ICME risikerer du å bli kjent med noen den første dagen og så aldri møte dem igjen, mens på HPM kan du umulig unngå å treffe alle igjen hele tida. På den annen side foregår det så mye parallelt på ICME, at du sjelden vil oppleve at det ikke skjer noe faglig interessant noe sted.


Min vane tro har jeg blogget ivrig fra konferansene, og disse innleggene er postet i min engelskspråklige blogg. Her er lenkene:


ICME Day 0,
ICME Day 1,
ICME Day 2,
ICME Day 3
ICME Day 5,
ICME Day 6,
ICME Day 7


HPM Day 1,
HPM Day 2,
HPM Day 3,
HPM Day 4,
HPM Day 5


Den siste lenka ovenfor (til HPM Day 5) inneholder også forsøk på en kort oppsummering...


Et av høydepunktene utenom det faglige var ekskursjonen til grensa til Nord-Korea. Det å krysse grensa - om enn sterkt bevoktet og inne i en bygning - var en veldig spesiell opplevelse... (På bildet er jeg i Nord-Korea - med kanskje 3-4 meters margin...)


IMG_7371