onsdag 25. august 2010

HiO universitet i 2014?

I sitt "Rektors hjørne" på hjemmesiden til HiO i dag, skriver Sissel Østberg at Høgskolen i Oslo (sammen med Høgskolen i Akershus) kan bli universitet allerede i 2014.

For egen del er jeg skeptisk til fusjonen med HiAk og usikker på verdien av at alle høyskoler strømmer til universitetsstatusen Men jeg ser jo samtidig at så lenge mindre høyskoler rundt om i landet blir universiteter (som Høgskolen i Agder, nå Universitetet i Agder), kan det være litt pussig om Høgskolen i Oslo tviholder på å kalle seg høyskole.

2 kommentarer:

  1. Jeg selv er ved UiO og stusser også. Når alle blir universitet må man naturligvis skille tydeligere mellom de forskjellige universitetene (etter kvalitet). Agder og Stavanger er jo allerede B-universitet (mindre penger, dårligere vilkår for professorer).

    SvarSlett
  2. På den annen side er jo også UiO et B-universitet innen en del fagområder, tipper jeg. (Selv om vilkårene for professorene kan være gode, hjelper ikke det så mye hvis instituttet professoren jobber ved nedprioriteres.) Det blir spennende å se om det blir en utvikling: at de forskjellige universitetene får tydelige ulike profiler.

    SvarSlett