torsdag 25. mars 2010

Ikke så late likevel?

Min kollega Geir Martinussen og jeg hadde tidligere denne uka et debattinnlegg i Aftenposten med tittelen ”Ikke så late likevel”. På basis av noen undersøkelser vi har gjort blant lærerstudenter ved HiO setter vi spørsmålstegn ved om bildet av lærerstudentene som late, slappe og uengasjerte er for negativt.

Våre resultater så langt vil bli lagt fram i mer detalj ved konferansen ”FoU i praksis” i Trondheim i mai.

2 kommentarer:

 1. Interesant, men dere burde ha presisert at det gjelder lærerstudenter. Hva sier NIFU-STEP om dette tro? Min kommentar på blogg.nho.no: Dere begrunner resultatene med at studentene har misforstått tidligere undersøkelser. Ja, det er jo betryggende....

  Mvh Baard Meidell Johannesen

  SvarSlett
 2. Det er naturligvis et fåtall av studentene som har misforstått spørsmålet - men det er noen. Studiehverdagen består av så mange ulike deler (praksisopplæring, forberedelse til egen undervisning i praksis, deltakelse på foreldremøter i praksis, forelesninger, kollokvier, egenlesing, dramaframføringer...) at enkelte studenter ikke har tatt med alt når de har svart.

  Men hovedpoenget er at det er vanskelig å anslå et gjennomsnittstimetall for en lang periode i etterkant og at tallene kan bli mer troverdige ved å loggføre arbeidstida for en kort periode av gangen.

  Så er det bare å beklage at det ikke framkommer i innlegget at det gjaldt lærerstudenter. I manuset som ble sendt Aftenposten var tittelen "Late lærerstudenter?" Når de endret tittelen til "Ikke så late likevel" fjernet de med det samme den eneste henvisningen til at det var den studentgruppa det dreide seg om. Vi er jo kjent med at avisa som regel setter sin egen tittel, og burde ha sikret at det også kom fram i teksten.

  For øvrig får jeg ikke til å kommentere i din blogg i dag - får feilmelding.

  SvarSlett