mandag 10. mai 2010

Holmboeprisen 2010

Priser til gode lærere er det kanskje ikke så mange av? I farten klarer ihvertfall ikke jeg å komme på flere enn akkurat den jeg skal skrive om nå. Og det er egentlig litt rart, for er det noe folk flest har meninger om, så er det jo læreres kvaliteter. Mange har historier om lærere som tente en interesse. Så hvorfor ikke få de gode eksemplene fram i lyset enda oftere?

Holmboeprisen er oppkalt etter Niels Henrik Abels matematikklærer Bernt Michael Holmboe, og deles ut av Holmboepriskomiteen. Pengene kommer fra Abelfondet, som også finansierer Abelprisen ("matematikkens Nobelpris"). Holmboeprisen deles ut til matematikklærere i skolen (grunnskole og videregående skole).

Årets pris er tildelt Therese Hagfors ved Bjørnevatn skole i Finnmark. Prisen utdeles av kunnskapsminister Kristin Halvorsen ved en seremoni på Oslo Katedralskole (Holmboes skole) onsdag 26. mai. Etterpå blir det et symposium på Høgskolen i Oslo, hvor prisvinneren, Tim Rowland fra Cambridge og Janne Fauskanger fra Stavanger holder foredrag. Det blir interessant.

Mer informasjon om prisen og om påmelding til seminaret og lunsjen ligger på holmboeprisen.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar